Zajlik a munka, év végére lehet kész az átépített Avasi kilátó és az Avas-tetői fejlesztés

Megosztás

A miskolci képviselőtestület tagjai megtartották a bejárást szerdán, a munkálatok megfelelő ütemben zajlanak, bár a Fidesz-frakció kissé kételkedik, tartható-e a november végi, decemberi átadási határidő. Az idei évet, 2023-at tűzték ki célul.

Megfelelő ütemben halad az Avasi kilátó fejújítása és a környezetének fejlesztése – derült ki azon a szerdai bejáráson, melyre a miskolci közgyűlés tagjait várta a városvezetés. Az eseményen a képviselőknek a munkálatokat végző cég munkatársa mutatta be a beruházás részleteit – számolt be róla a Minap.hu.

Miklós Viktor, a polgármesteri hivatal pályázati főosztályának vezetője érdeklődésünkre elmondta az étterem hamarosan szerkezetkész, a kilátóban pedig a munkák nagyjával végeztek, jelenleg a presszó belső terének kialakítása és a külső vakolási munkák zajlanak. Nyolcvan százalékos készültségben vannak már a beruházás részét képező sétautak felújítása is. 

– A kilátóban a szerelvényezési, épületgépészeti munkákkal már végeztek, felül a tű már megkapta a tört fehér színét, mint amilyen egyébként az egész épület lesz. Elkészült a csigalépcső betonozása is, a díszkivilágításhoz szükséges előkészítési munkákat is elvégezték már – sorolta a szakember, aki hozzátette: a munkálatokkal év végéig kell elkészülnie a kivitelezőnek. A több mint kétmilliárd forintos fejlesztés a Terület és Településfejlesztési Programban valósul meg.

A Fidesz frakció tagjai azt mondták látják, hogy jól halad a beruházás, de kíváncsian várják, hogy sikerül-e majd tartani a november végi, decemberi határidőt. 

– Elkötelezettek vagyunk abban, hogy a közös ügyeinket a város közössége csak együtt tudja megoldani, az Avas jövője pedig egy ilyen közös ügy. Számomra ez egy nagyon pozitív találkozás volt, hiszen mindenki láthatta, hogy rendben zajlik a munka és a kilátót és környezetét év végén megújulva veheti ismét birtokba Miskolc közössége – mondta Szopkó Tibor alpolgármester.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek